Netflix-riippuvainen mies vieroitushoitoon – ensimmäinen maailmassa

Digi Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin tarjonnan äärellä saattaa helposti vierähtää useitakin tunteja kerrallaan. Harva kuitenkaan koukuttuu niin pahasti suoratoistopalveluista kuin eräs intialainen mies.

Bangaloressa asuva 26-vuotias mies on tiettävästi ensimmäinen Netflix-riippuvuuden vuoksi hoitoon hakeutunut. Nimeämättömän miehen kerrotaan kuluttaneen ruudun äärellä päivittäin noin seitsemän tuntia.

Potilas aloitti Netflixin katsomisen joka aamu heti herättyään. Paikallisen mielenterveyden ja neurotieteiden instituutin tohtorin, Manoj Kumar Sharman mukaan riippuvuuteen johti työttömyyden aiheuttama stressi.

– Aina kun miehen perhe painosti elannon hankkimiseen tai hän näki ystävänsä pärjäämässä hyvin, hän hakeutui sarjojen pariin. Se oli tapa paeta todellisuutta, Sharma kuvaili The Hindu -sivuston mukaan.

Riippuvuuden kerrotaan aiheuttaneen miehelle silmävaivoja, väsymystä ja ongelmia unirytmin kanssa. Potilasta hoidetaan muun muassa terapian ja meditoinnin eri muotojen, kuten päivittäisten hengitysharjoitusten avulla.