SpaceX-raketti työntyi ilmakehästä avaruuteen – video kuin scifi-elokuvasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalainen SpaceX-yhtiö on tehnyt viime vuosina monin tavoin historiaa mullistamalla avaruuden logistiikan täydellisesti. Sen raketit kykenevät laskeutumaan takaisin maapallolle uutta käyttöä varten, mikä tulee alentamaan merkittävästi kuljetuskustannuksia avaruuteen ja avaruusasemalle.

Äskettäin SpaceX Falcon 9 -raketti lähetettiin avaruuteen Yhdysvalloissa Kalifornian Huntington Beachiltä. Rakettia kauempaa ikuistanut videokuvaaja onnistui tallentamaan näyn, jollainen voisi tulla kyseeseen lähinnä avaruuteen sijoittuvissa sfici-elokuvissa.

Raketti nimittäin poistui maapallon ilmakehästä aiheuttaen valtaisan valonpurkauksen. Tiedossa ei ole näyttikö tilanne yhtä silmiähivelevän upealta myös paljain silmin.