Muurhaisten ruuhka-aika – miksi näin yksinkertainen video kiehtoo?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Muurahaiset tuskin ymmärtävät niiden elinpiirin ulkopuolista maailmaa tai sen laajuutta. He tietävät maailmasta ainoastaan omat kokemuksensa ja sen mitä näkevät. Muurahaiset ovat aitososiaalisia hyönteisiä.

Toisinaan myös muurahaisille voi tulla ruuhka-aika. Jesse Rosten -niminen Youtube-käyttäjä on julkaissut aikoinaan nettiin lyhyen, mutta sitäkin oivallisemman videon. Hän on editoinut muurahaisten kulkureitille sopivan äänimaailman ihmisten liikenteestä.

Yksinkertainen video on hauska. Se voi antaa ajattelemisen aihetta siitä, että kuvaako joku parhaillaan myös ihmiskunnan ruuhkista videoita vastaavanlaiseen suuremman maailman videopalveluun? Lyhyttä muurahaisvideota on katsottu vuosien varrella lähes 1,2 miljoonaa kertaa.