Jouluelokuville oma televisiokanava – elokuvia taukoamatta tammikuuhun saakka

Elokuvat · Terhi Piiroinen

Yhdistyneessä kuningaskunnassa voidaan aloittaa kaupalliseksi juhlapyhäksi muuntautuneen joulun viettäminen esimerkiksi jouluaiheisia elokuvia katsellen. Briteissä on aloittanut toimintansa True Christmas -niminen televisiokanava.

Kolme kuukautta ennen joulua toimintansa aloittanut True Christmas esittää päivittäin jouluelokuvia tammikuun alkupäiviin saakka, LADbible uutisoi.

Kanavaoppaan mukaan kanavalla esitetään jouluaiheisia elokuvia vuorokauden ympäri. Taukoamatta.

Pelkästään suomenkieliseen Wikipediaan on listattu 77 jouluelokuvaa. Joukossa ovat muun muassa legendaarinen Lumiukko ja Joulutarina. Empire-lehden lukijat valitsivat viime vuonna Die Hardin kaikkien aikojen parhaimmaksi jouluelokuvaksi.