Oletko päässyt yli erostasi? Nämä merkit paljastavat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pitkän parisuhteen päättyminen tarkoittaa usein elämän uudelleen järjestelemistä kokonaisvaltaisesti. Toisinaan erosta toipuminen voi kestää pitkän aikaa etenkin, jos siihen on liittynyt satuttavia ja kipeitä elementtejä.

Parisuhdeasiantuntijat listaavat nyt neljä merkkiä siitä, että on päässyt vihdoinkin erosta yli ja voi olla valmis katsomaan uusia kumppaneita sillä silmällä. Näitä ominaisuuksia ennen ei kannata hypätä uuteen suhteeseen, ellei ole oikeasti hautonut eroa jo pitkän aikaa.

Ero pakottaa ihmiset usein tarkastelemaan itseään uudesta näkökulmasta. Yksin ollessa on mahdollisuus tulla sinuiksi itsensä kanssa ja löytää onnellisuuden muista riippumatta. Jos on onnellinen yksin, on valmis onneen myös toisen ihmisen kanssa, Elite Daily uutisoi.

Kun ihminen tietää syvällä sisimmissään, että hän on toipunut erosta, voi hän oikeasti mennä myös elämässään eteenpäin. Uuden sivun kääntäminen parisuhderintamalla on voinut alkaa jo ennen eroa. Uusi elämä tarkoittaa yleensä myös entisistä asioista luopumista. Jos entinen kumppani ei saa aikaiseksi tunnepuolen värähtelyä piirun vertaa, voi uutta kumppania silmäillä jo.