Vältä näitä kodin mokia – voivat aiheuttaa ahdistusta

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koti on turvapaikka, rakkauden satama ja rentoutumisen tyyssija. Toisinaan kodissa ollessa voi tuntua siltä, että haluaisi juosta samalla seisomalla ovesta ulos ja lähteä hotellilomalle muiden passattavaksi. Jotta näin ei kävisi, kannattaa kiinnittää asioita muutamiin kodin seikkoihin.

Lapset leikkivät usein siellä missä aikuiset ovat. Toisin sanoen kyniä, pehmoleluja ja rakennuspalikoita voi löytyä kaikista kodin huoneista.

Vinkki: Rajaa lasten leikkialue ainoastaan heidän omaan huoneeseensa tai opeta, missä leikkiminen on sallittua. Tavarat tulee korjata omille paikoilleen leikin jälkeen, joten varusta leikkialue laatikoilla, Popsugar muistuttaa.

Toisinaan kotityöt kasaantuvat ja tiskit tiskataan vasta sitten kun astiakaapissa ei ole puhtaita lautasia. Kannattaa tehdä kotitöitä pikkuhiljaa ja päivittäisten rutiinien avulla. Pese lautaset päivän päätteeksi kaappiin. Kannattaa myös muokata ympäristö siten, että järjestyksen ylläpitäminen on helpompaa. Sisusta kodinhoitohuone toimivaksi ja kevennä tunnelmaa lempimusiikilla.

Asunnon jokainen neliö tulisi valjastaa hyödylliseen käyttöön. On turhaa ylläpitää ruokasalia, jos sitä ei käytä ikinä. Muuta ruokasali elokuvahuoneeksi tai tee siitä lasten leikkiparatiisi. Kodista kannattaa sisustaa omannäköisensä ilman muihin vertailemista. Älä sisusta kotia mikä näyttää hyvältä, sisusta koti jossa viihdyt.