Elokuvatähti lahjoittaa 650 000 000 euroa – käytti samaa Nokian puhelinta 17 vuotta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 2000 ensi-iltansa saaneen Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme -elokuvan 63-vuotias tähti Chow Yun-Fat on elänyt erittäin askeettista elämää lähes kahden vuosikymmenen supertähteydestään huolimatta. Nyt hän on päättänyt lahjoittaa koko 650 miljoonan euron omaisuutensa hyväntekeväisyyteen.

Ang Leen ohjaama kiinalais-taiwanilaisen menestyselokuvan hongkongilainen tähti on elänyt säästeliäästi, sillä hänen elämisensä maksaa miehen itsensä mukaan nykyisin vain noin 120 euroa kuukaudessa. Se on kuin hyttysen jätös verrattuna hänen satumaisen suureen omaisuuteensa. Kiinalaiset lehdet raportoivat nyt, että Chow Yun-Fat aikoo lahjoittaa pois rahansa.

– Rahat eivät ole minun. Ne ovat vain tilapäisesti minun hallussani. Unelmani on tulla aivan tavalliseksi onnelliseksi ihmiseksi. Suurin saavutus elämässä ei ole omaisuus, vaan rauhallinen mielentila, Chow Yun-Fat kommentoi jo vuosia sitten valtavaa omaisuuttaan.

Daily Mailin mukaan Yun-Fat on sijoittanut viisaasti myös viestintälaitteisiinsa, sillä hän käytti yhtä ja samaa Nokian matkapuhelinta peräti 17 vuoden ajan, kunnes se lopulta lakkasi toimimasta kaksi vuotta sitten. Tuskin minkään muun merkin laitteille voisi edes kuvitella yhtä pitkää kestoa. Näyttelijä markkinoi parhaillaan uutta Project Gutenberg -elokuvaansa.