Poliisit-realitysarjasta tuttu poliisikoira Severi on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset seurasivat taannoin sankoin joukoin televisioiden ääressä poliisikoira Severin edesottamuksia, kun niitä esiteltiin Poliisit-realitysarjassa. Severi, oikealta nimeltään Harmaahurstin Dali, on nyt kuollut. Rakastettu poliisikoira menehtyi tiistaina 16. lokakuuta 13-vuotiaana.

– Usealla kaudella yhdessä ohjaajansa ylikonstaapeli Jarkko Turusen kanssa seikkaillut Severi olisi täyttänyt joulukuussa 14 vuotta. Kuluvan vuoden aikana koiravanhuksen kunto kuitenkin heikkeni ja se kuuroutui täysin. Suru-uutisesta kertoi Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

– Kun hetki koittaa, en pitkitä ratkaisua. Se päivä itketään, mutta jäljelle jäävät hienot muistot, totesi Turunen keväällä 2018 Aamupostille antamassaan haastattelussa.

Jarkko Turusen siirryttyä vuoden 2016 alusta kentältä toisiin tehtäviin, jäi Severi Turusen perheen kotikoiraksi viettämään hyvin ansaittuja eläkepäiviä. Severi muistetaan poliisilaitoksella leikkisänä, ystävällisenä ja rohkeana partiohuumekoirana.

– Severi oli työvuosinaan energinen ja voimakkaasti taistelutahtoinen. Se oli hieno ohjattava kaikissa työtehtävissä valtavan työinnon vuoksi. Virkaurallaan Severi saavutti monia erinomaisia tuloksia huumausaineiden etsinnässä. Severille myönnettiin muun muassa Suomen poliisikoirayhdistyksen hengenpelastusviiri 2007 ja se saavutti useita SM-voittoja virkakoirien vetohiihtokisoissa, Turunen muistelee.