Stara Lontoossa: Huawei Mate 20 Pro on älypuhelinten uusi lippulaiva

Digi Lux StaraTV Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara oli paikalla Lontoossa, kun Suomessa viime vuosina menestystä niittänyt Huawei julkisti uuden lippulaivansa. Suomeen marraskuun alussa myyntiin tuleva Huawei Mate 20 Pro pitää edeltäjänsä tavoin sisällään uutta kamerateknologiaa, sillä sen kolmoiskamerassa on mukana myös Leican laajakulma- ja macrokamerat.

StaraTV julkaisee lähipäivinä Lontoon lanseerauksesta videoraportin haastatteluineen.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro julkaisu Lontoossa, Kuva: Stara

Huawei Mate 20 Pro -uutuuspuhelimessa on siis kolmoiskamera, eli sen takaosassa on 40 megapikselin, 20 megapikselin ja kahdeksan megapikselin kamerat. Yksi kameroista on Leica Ultra Wide Angle -laajakulmasensori, jolla kuvaan saadaan mahdutettua merkittävästi enemmän. Supermacro-kameralla voidaan ottaa lähikuvia jopa 2,5 senttimetrin päästä. Videokuvaukseen laitteessa on uutta kuvanvakautustekniikka ja livenä toimivia erikoisefektejä.

Uutena erikoisuutena Huawei Mate 20 Pro pystyy lataamaan jatkossa langattomasti myös muita laitteita, kuten esimerkiksi Applen iPhone -älypuhelimia. Laitteessa on 6,39-tuumainen OLED-näyttö, sormenjälkien tunnistin sijaitsee näytön keskellä ja uudenlainen kaiutin USB-portissa. Uusi SuperCharge-pikalataustoiminto lataa uutuuspuhelimen akun 70 prosenttiin jo 30 minuutissa.

Huawei Mate 20 Pro julkaisu Lontoossa, Kuva: Stara
Huawei Mate 20 Pro julkaisu Lontoossa, Kuva: Stara

Niin ikään mielenkiintoinen uutuus on HiVision, joka yhdistyvät tietosanakirja ja henkilökohtainen assistentti. Laitteen tekoäly tunnistaa kuvauksen kohteen, kuten esimerkiksi taideteoksen tai rakennuksen, ja kertoo sen taustoista. Lisäksi mukana on ominaisuus, jossa tekoäly tunnistaa kuvattavan ruoka-annokset kalorit ja kertoo ne käyttäjälle. Jos tuote on ostettavissa, voi laite viedä kuluttajan verkkokauppaan.

Huawei Mate 20 Pro on ensimmäinen älypuhelin, joka tukee 4.5G LTE Cat.21 -standardia yltäen näin jopa 1,4 Gbps:n latausnopeuteen. Puhelin tukee myös maailman nopeinta Wi-Fi-verkkoa, jossa kahden gigan materiaalin lataaminen kestää vain 10 sekuntia. Lippulaivamallissa on myös nopean paikannuksen mahdollistava, AI GPS Satellite Selection -teknologialla varustettu kaksitaajuus-GPS-tuki.

Huawei Mate 20 Pron ennakkomyynti alkoi Suomessa heti lanseerauksen jälkeen. Laitteen suositushinta on 999 euroa.