Kylmien aamujen aamupalavinkit – nämä herkut lämmittävät kehoa ja mieltä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Viikonloppuaamuina on suorastaan pakko panostaa laadukkaaseen aamiaiseen, jolloin ruokapöytä notkuu herkuista ja hyväntuoksuista juomista. Arkisin aamupala on usein enemmän rutiininomainen, kuten puuro tai voileipä.

Elite Daily on listannut viisi herkullista aamupalavinkkiä, jotka antavat ihanan startin päivään. Jos kuuluu aamupalaihmisten kastiin, voi herkullinen päivän ensimmäinen ateria antaa kaivattua boostia pitkälle iltapäivään saakka. Kylminä aamuina suosii usein lämmintä aamiaista.

Tavallista kaurapuuroa voi muokata omenasiivuilla, kanelilla, voilla, hunajalla, pähkinöillä ja granolalla. Jos haluaa haukata ennemmin leipää, voi siivun päälle paistaa kananmunan ja panna lisukkeeksi pinaattia tuorejuuston kera. Toinen voileipävaihtoehto valmistuu kylmäsavulohesta ja avokadosta.

Aamupalan voi valmistaa myös edellisenä iltana. Ruokaisin versio on koko yön uunissa hautunut aamupalamunakas, jossa on perunaa, kalkkunaa, pieni sipuli, cheddarjuustoa, paprikaa sekä roimasti kananmunia ja maitoa. Uuniin voi panna hautumaan myös tunteja ennen heräämistä kaurapuuron, jonka joukossa on kvinoaa, päärynöitä, kanelia, kookosvettä ja pekaaninpähkinöitä.