NASA kaatoi Youtuben? Huhu salaisesta avaruusvideosta leviää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Googlen operoiman Youtuben videopalvelun kaatuminen on äärimmäisen harvinaista. Mahdoton tapahtui tällä viikolla tiistaina. Palvelussa oli kaksi tuntia kestänyt käyttökatkos.

Youtuben kaatumisesta ei ole tiedotettu tarkkaa syytä, mutta Team Youtuben Twitter-kanavan mukaan ongelma on saatu korjattua. Salaliittoteoreetikot epäilevät, että Youtubesta on poistettu käyttökatkoksen aikana hyvin arkaluonteista materiaalia.

Minuuttien pituiset katkokset ovat vielä uskottavia, mutta kaksi tuntia on liian pitkä aika maailman suosituimmalle videopalvelulle. Muun muassa secure10-sivuston ylläpitäjä väittää, että hieman ennen Youtuben kaatumista verkossa levisi kulovalkean tavoin videoita Kuun omituisista tapahtumista.

Yhdellä videolla oli univormuun pukeutunut mies, joka kertoi, että jokin osuisi pian Kuuhun. Video lähti trendaamaan ja sen jälkeen koko videopalvelu kaatui. Moni kysyy, miksi kyseistä videota ei ole ladattu muille sivustoille, jos sen sisältö on kuitenkin tärkeä ja totuuden paljastava?