Muistatko vielä Winampin? 90-luvun mediasoitin tekemässä paluuta

Digi · Tim Isokivi

MP3-muodossa olevan musiikin tehdessä nousuaan vannoivat monet mediasoitin Winampin nimeen. Sen suosio kuitenkin laantui 2000-luvun alussa.

Nyt Winampin on yllättäen paljastettu tekevän paluun. Uutta Winampia kuvaillaan kaiken kattavaksi mediasoittimeksi, jonka kautta on mahdollista kuunnella niin suoratoistopalveluita, omia soittolistoja kuin podcasteja.

– Voit kuunnella kotonasi olevia MP3-tiedostoja, mutta myös pilvipalveluja, podcasteja, suoratoistoradiota ja soittolistojasi, Winampin ostaneen Radionomyn toimitusjohtaja Alexandre Saboundjian kuvaili.

Toistaiseksi ei ole paljastettu, miten mediasoitin käytännössä voisi toistaa esimerkiksi Spotifyn sisältöä. Täysin uudistunut Winamp 6 ilmestyy Techcrunchin mukaan ensi vuonna.