Onko aamupala päivän tärkein ateria? Ei välttämättä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Nykyajan ihmiset ovat huomanneet, että yleiset lautasmallit ja ravintoon liittyvät ohejistukset eivät sovi kaikille. Toiset ihmiset eivät saa aloitettua töitä ilman runsasta aamiaista. Jotkut ihmiset haluavat puolestaan venyttää päivän ensimmäistä ateriaa lounasaikaan.

Jos kuuluu aamupalaihmisiin, kannattaa määrän sijaan panostaa aamupalan laatuun. Sokerimurot ja makeutetut jugurtit on hyvä jättää kaupan hyllylle. Ravitseva aamupala sisältää esimerkiksi kaurapuuroa, kanamunaa, siemeniä ja kreikkalaista jugurttia sekä hedelmiä. Venhäleivät ja pannukakut voivat olla viikonloppuaamujen erikoisherkkuja.

Aamupala tuottaa energiaa pitkälle päivään, Elite Daily muistuttaa ammattilaisten kera. Lisäksi se käynnistää ruoansulatusjärjestelmän ja estää iltapäivän pikkunälkää. Kaikilla ei kuitenkaan ole nälkä aamun ensimmäisinä tunteina. Tällöin on lupa panostaa terveellisempään lounaaseen ja paastota heräämisen jälkeen omaa hyvinvointia kuunnellen.