IS: Mies sai potkut Roosa nauhan takia – ei saanut näkyä työasussa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ilta-Sanomat on uutisoinut Roosa nauhaa työasussaan pitäneen Airpro Oy:n työntekijän potkuista. Työntekijällä oli ollut kiistaa työnantajan kanssa Syöpäsäätiön merkistä ja hän oli saanut varoituksen ennen irtisanomista. Mies oli kuitenkin päättänyt jatkaa Roosa nauhan kantamista univormussaan.

Lokakuu on Roosa nauha -kampanjan virallinen keräyskuukausi. Airpro Oy on kieltänyt merkin käyttämisen työnantajan määräysoikeuteen vetoamalla, sillä heidän mukaansa työssä käytettävien asujen tulee olla siistejä ja yhtenäisiä. Yhtiö tukee useita hyväntekeväisyyskampanjoita – myös Roosa nauhaa. Työasuihin ei kuitenkaan saa heidän mukaansa kiinnittää minkään kampanjan näkyviä tunnusmerkkejä.

Ilta-Sanomien mukaan työntekijän kanssa oli keskusteltu Roosa nauhan käyttämisestä useaan eri otteeseen ennen irtisanomista. Monet muut yritykset ympäri maailmaa ovat sallineet Roosa nauhan käyttämisen työasuissa. Suomessa todetaan vuosittain yli 4.000 rintasyöpätapausta, ja yleensä hoitomuotona käytetään lääkkeiden lisäksi sädehoitoa tai leikkausta. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, ja moni on menettänyt rintansa syöpäkudosten poistamisen yhteydessä.

Kerroimme taannoin amerikkalaispoliisi Karen Longista, jonka molemmat rinnat poistettiin rintasyövän takia. Orlandon poliisilaitos ja paikalliset syöpäjärjestöt antoivat naiselle käyttöön pinkin poliisiauton. Tämä siksi, että rintasyövän lähettiläs voisi julistaa aiheeseen liittyvää sanomaa entistäkin näkyvämmin. Vaaleanpunaista väriä on pidetty perinteisesti rintasyöpätutkimusta edistävän toiminnan ja tietoisuuden tunnusvärinä.

Publiée par Turning Up The Heat For Karen sur Mercredi 1 octobre 2014