Vauva keskustelee äidin kanssa kuin vanha tekijä – näin opitaan kommunikoimaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lapset oppivat kommunikointitaidot vanhemmiltaan. Jos he joutuvat kilpailemaan huomiostaan esimerkiksi älylaitteisiin uppoutuneiden vanhempien kanssa, ei tenavia saa syyttää heidän tehtyään saman perässä. Lapset oppivat keskustelemaan keskustelemalla.

Kommunikaation merkitystä ei voi väheksyä. Eräs argentiinalainen vauva on etuoikeutetussa asemassa saadessaan eteensä äidin, joka oikeasti haluaa keskustella lapsensa kanssa. Vauvakieltä puhuva pienokainen on selkeästi oppinut äänenpainojen ja kehonkielen merkityksen. Vauva myös rakastaa oman kuvansa katsomista kamerasta.

Pienen lapsen äidilleen kommunikoiminen on hauskaa katseltavaa. Pian jokeltelu muuttuu aidoksi puheeksi, jolloin vanhempien kannattaa kiinnittää erityishuomiota jälkikasvun sanomisiin. Heidän juttelussaan on suuri sidettä vahvistava merkitys.