Jättikokoiset avokadot voivat painaa jopa 1,2 kiloa – kutsutaan nimellä avozilla

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Avokadot ovat yksi aikakautemme suosituimmista syötävistä. Avokadossa on runsaasti terveellisiä rasvoja ja kaliumia. Nyt hedelmästä on tuotettu jättikokoisia versioita, joita kutsutaan nimellä avozilla.

Avokadoista on helppo valmistaa lisukkeita ruokaan tai nauttia sellaisenaan välipalaksi. Nyt markkinoille tulevat neljä kertaa tavallisen avokadon kokoiset avozillat ovat saaneet guacamolea rakastavat ihmiset hihkumaan onnesta. Valitettavasti jättiavokadoja kasvatetaan tällä hetkellä vain Australiassa, Bustle uutisoi.

Avozillapuun kasvattaminen vaatii neljä vuotta, ennen kuin siitä voi poimia jättikokoisia hedelmiä kauppojen hyllyille. Qantas Airlines aloittaa lähiaikoina suorat lennot Australiaan Euroopasta, joten avozillat antavat jälleen yhden syyn lisää matkustaa kenguruiden maahan.