Neliönmuotoinen jäävuori hämmästyttää – edes NASA-tutkijat eivät keksi selitystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmastonmuutos on aiheuttanut napajäätiköiden sulamisen nopeutumisen, ja nykyisin esimerkiksi Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA seuraa tarkasti tilannetta molemmilla napa-alueilla. Nyt se on kuitenkin julkaissut kuvan, jossa nähtävä jäävuori hämmästyttää toden teolla muodollaan.

NASA kuvasi nimittäin Etelämantereen Larsen C -jäätiköltä irronneen jäävuoren, joka on geometrisesti erittäin tarkasti neliön muotoinen. Jäävuori näyttää siltä, että se olisi leikattu paikoiltaan jättimäisellä moottorisahalla, mikä olisi tietenkin ollut mahdotonta.

Jäävuori kuvattiin 16. lokakuuta, ja tutkijoiden arvion mukaan se oli irronnut vain hieman aiemmin. Arvio perustuu jäävuoren muotoihin, jotka eivät ole vielä ehtineet pyöristyä. Jäävuori on kooltaan arviolta puolitoista kilometriä pitkä.