WHO: Miehet elävät pidempään tasa-arvoisissa maissa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Maailman terveysjärjestö (WHO) on julkaissut tuoreen raportin, jonka mukaan miehet elävät pidempään tasa-arvoisessa maassa. Tasa-arvo vaikuttaa merkittävästi miesten yleiseen hyvinvointiin, kuolleisuuteen ja terveyteen.

WHO:n raportin mukaan tasa-arvoisissa maissa elävät miehet ovat onnellisessa asemassa, koska heidän ennenaikaiset kuolemat vähenevät merkittävästi. Lisäksi tasa-arvoisessa maassa yleinen hyvinvointi lisääntyy, ja esimerkiksi miesten masennuksen riski puolittuu. Tasa-arvo vaikuttaa oleellisesti myös turvaseksin todennäköisyyteen.

Miesten itsemurhariski ja väkivaltaisen kuoleman uhriksi joutumisen riski vähenee tasa-arvoisessa maassa. Raportin mukaan Suomi on maailman kolmanneksi tasa-arvoisin maa. Islanti ja Norja ovat ennen kotimaatamme. Raportissa vertailtiin 41 maan tilastoja esimerkiksi eri sukupuolten jakautumisesta johtaviin asemiin.