Maailman vanhin koskematon laivanhylky löydettiin – tuhansia vuosia meren alla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mustastamerestä on tehty merkittävä arkeologinen löytö. Meren pohjassa makaa hämmästyttävän hyvin säilynyt, yli 2 400 vuotta vanha laivanhylky.

23 metriä pitkä alus on maailman vanhin ehjä hylky. Arkeologit uskovat sen olevan antiikin Kreikan aikainen kauppalaiva. Yli kahden kilometrin syvyydessä maakava hylky on säilynyt hyvässä kunnossa hapen vähäisen määrän ansiosta.

Löydös tehtiin BBC:n mukaan noin 80 kilometrin päässä Bulgarian Burgasista. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä kauppa-aluksen lastiin kuului.

Kansainvälinen arkeologeista ja tutkijoista koostuva ryhmä kartoitti Mustanmeren pohjalta yli 60 laivanhylkyä. Joukossa on muun muassa roomalaislaivoja ja 1800-luvun kasakkien ryöstölaivueen jäännökset.