Kiinaan avattiin maailman pisin silta – rakennustyöt kestivät 10 vuotta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Hongkongin ja Kiinan välille on avattu 55 kilometriä pitkä silta. Kyseessä on maailman pisin meren päällä kulkeva silta ja sen rakennustyöt aloitettiin vuosikymmen sitten. Silta yhdistää Zhuhain kaupungin Hongkongiin.

Merisuiston ylittäminen on kestänyt aiemmin tunteja. Sillan ansiosta Kiinan mannermaan ja Hongkongin välimatka lyhenee puoleen tuntiin, Associated Press uutisoi. Kiina toivoo, että alueiden yhteistyö vaikuttaisi tulevaisuudessa talouskasvuun.

Sillan rakentaminen maksoi 20 miljardia dollaria. Hongkongilaiset uskovat sillan merkityksen olevan enemmän symbolinen kuin käytännöllinen. Silta yhdistää alueet toisiinsa napanuoran tavoin muistuttaen, että Hongkong on Kiinan erityishallinnossa.