Kaamos alkaa – näin selviät pimeästä kaudesta paremmin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kausimasennus on yleistä etenkin syksyllä harmaiden päivien ja pimeiden iltojen saavuttua. Osa ihmisistä vaipuu synkkyyteen vuodenajan mukana. Kehon ja mielen hyvinvointiin kannattaa panostaa piirun verran enemmän.

Terveys ja hyvinvointi on monen tekijän summa. Väsyttävän kaamosajan voi selättää helpommin varmistamalla riittävät yöunet. Päiväsaikaan puolestaan tulee nauttia riittävästi valosta ja ulkoilmasta esimerkiksi ruokatunnilla tehtävän kävelylenkin avulla. Kuntoilu kannattaa muutenkin ottaa säännölliseksi osaksi päiväohjelmaa.

Vitamiineja sekä suoliston hyvinvointia ja tasapainoa ylläpitävät ruoka-aineet ovat paras valinta syksyn ravintoon. Terveellinen ruokavalio pitää yllä vastustuskykyä ja energiatasoa. Suolistoa on kuvailtu ihmisen toisiksi aivoiksi, joten sen toimintaa kannattaa helliä probioottien avulla, Femail First muistuttaa.