Haluatko tunnelmalliset talvihäät? Aloita suunnittelu viimeistään nyt

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Talvihäät antavat pariskunnille mahdollisuuden luoda vihkipäivästään ikimuistoisen ja tunnelmallisen hetken. Talvella on lupa käyttää rikkaita tuoksuja, makuja ja värejä. Talvihäissä on usein runsaasti romantiikkaa.

Talvihäät tunnetaan kynttilöistään, tunnelmavalaistuksistaan, runsaista ruokapöydistään ja lumen kanssa kilpaa hohtavista koristeluista. Hääseurueen tulee muistaa kylmänä vuodenaikana asianmukainen pukeutuminen, joten morsiuspuvussa on usein pitkät hihat tai vähintään shaali mekon päällä. Kannattaa myös kiinnittää huomiota kenkiin, jotta varpaat eivät palellu avosandaaleissa lumihangessa.

Juhlapaikan valinnassa ja järjestelyissä on järkevää ottaa huomioon talviolosuhteet sekä tilaisuuteen saapuvien matkustaminen. Juhlamenu on usein rikas ja tumma talvihäissä. Tarjolla on patoja, keittoja ja vanukkaita. Juhlajuomien lisäksi voi olla kuumia toteja.

Talvihäät vaikuttavat myös hääparin kuherruskuukauteen ja häämatkaan. Kannattaa ottaa huomioon talvinen vuodenaika, joka tekee ainakin eurooppalaisista matkakohteista kylmempiä. Sen sijaan eteläisellä pallonpuoliskolla eletään kuuminta kesäaikaa, joten suomalaisesta näkökulmasta kannattaa harkita kauempaa vaihtoehtoa talvivihkimisen häämatkaksi.