Biljardimestarin taidonnäyte – tämä temppu teki historiaa vuonna 1995

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Filippiinolaissyntyinen Efren Reyes on yksi maailman parhaimmista biljardipelaajista. Netissä kiertää video, jolla nähdään yksi historian merkittävimmistä lyönneistä biljardikilpailuissa. Sen avulla hän voitti vastustajansa.

Efren Reyesin Z-lyönti pelasti hänet pinteestä, sillä häviö näytti jo lähes varmalta. Mies kuitenkin pussitti oikean pallon ja nousi voittoon. Pelin selostajat eivät olleet uskoa silmiään, kuten eivät myöskään paikalla olleet katsojat.

Biljardi oli alunperin yksi krokettipelin muodoista, joka kuitenkin muuntautui pöytälajiksi pelin siirryttyä ulko-olosuhteista sisätiloihin. Biljardin alkukantaisia muotoja on pelattu jo 1340-luvulla. Se oli erityisen suosittua 1700-luvulla pariisilaisissa kahviloissa.