Kaikkien aikojen aaltokone – kuin suoraan Mad Maxista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australiaan on avattu maan ensimmäinen keinotekoisia aaltoja tarjoileva surffausallas. Vaikka australialaiset harrastavat ahkerasti lainelautailua meren rannoilla, pääsevät he hiomaan tekniikkaansa kuntoon keinotekoisissa olosuhteissa.

Surf Lakes -niminen yhtiö on aloittanut keinotekoisten aaltojen tuottamisen surffaajille tekoaltaissa. Aaltokone muistuttaa Mad Max -elokuvien rekvisiittaa sen karun ulkomuodon ja omintakeisen äänimaailman ansiosta. Surffaajat kuitenkin saivat mitä halusivatkin – huikeita aaltoja.

Surffaaminen vaatii tarpeeksi suuria ja säännöllisiä aaltoja. Koneen avulla ihmiset voivat opetella oikeanlaista ajoitusta, tasapainoa ja tekniikkaa keinotekoisissa olosuhteissa ja merta turvallisemmassa ympäristössää. Lainelautailua nähdään ensimmäistä kertaa olympialaisissa vuonna 2020 Tokiossa.