Nämä tavat ärsyttävät kumppania – teetkö huomaamattasi?

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Saman katon alla eläessä tulee ottaa toinen ihminen huomioon. Toisinaan omaa toimintaa ei osaa ajatella kumppanin näkökulmasta, kunnes hän huomauttaa asiasta. Nyt on listattu kuusi tapaa, jotka voivat ärsyttää puolisoa.

Kotityöt aiheuttavat tilastollisesti eniten eripuraa kumppanusten välille. Vieläkin enemmän ärsyttää se, jos toinen osapuoli täyttää astianpesukoneen, siivoo vessan tai ripustaa pyykit kuivumaan, mutta hänen suorituksensa ei kelpaa. Jos toinen menee kaiken huipuksi korjaamaan kumppanin tekemää työtä, voi riita olla valmis.

Kumppanin ei myöskään kannata kerjätä huomiota tai kehuja puolisolta väkisin. Kaikilla on huonoja päiviä, mutta jatkuva tuen ja turvan hakeminen on uuvuttavaa, ja kumppanuudesta voi tulla lähes riippuvuussuhteen kaltainen. Parisuhteen taso huononee myös sitä mukaan, mitä enemmän toinen tai molemmat osapuolet räpläävät älylaitteitaan. Anna huomio ruudun sijaan perheelle ja ole läsnä.

Osa ihmisistä on varustettu valikoivalla kuulolla, jolloin he osaavat kuunnella toista osapuolta, mutta saattavat epähuomiossa jättää puheet rekisteröimättä. Kuuntele, mitä hän on suunnitellut viikonlopuksi. Yhtä raivostuttavaa on, jos sydänkäpy puhuu muille puolestasi ja lopettaa lauseesi kuin et osaisi tehdä sitä itse. Vielä yksi asia: Vastaa aina hänen lähettämään viestiin.

Lähde: PureWow