Poliisi varoittaa suomalaisia maksukorttien vaaroista: ”Usein vilkkailla paikoilla”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Luotto- ja pankkikorttien tietojen kalasteleminen rikollisten toimesta on lisääntynyt viime vuosina huolestuttavasti. Poliisille tulee koko ajan enemmän tapauksia, joissa esimerkiksi pankkiautomaatteihin tai maksuautomaateihin liitetyillä laitteilla on kopioitu korttien tietoja.

Usein nämä niin sanotut skimmauslaitteet ovat niin huomaamattomia, ettei käyttäjä huomaa niitä lainkaan. Kortin kopioinnin jälkeen korteilla on tehty jopa satojen eurojen ostoksia ulkomailla. Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa parhaillaan suomalaisia riskeistä, sillä maksukorttien tiedot kopioivia laitteita on jopa rautatieasemilla.

– Skimmauslaitteita asennetaan usein vilkkailla paikoilla oleviin käteisautomaatteihin ja miehittämättömien polttoainejakelupisteiden tai juna-asemien maksukorttiautomaatteihin, poliisi toteaa.

– Silmämääräisesti kannattaa myös tarkistaa, ettei laitteessa näy mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Kortinlukijaa voi kevyesti vetää ulospäin ja varmistua siitä, että se on kunnolla kiinnitetty. Kopiointilaite on yleensä vain kevyesti kiinnitetty ja sitä pidetään vain lyhyen ajan paikallaan.

Poliisi neuvoo automaattien käyttäjiä peittämään tunnusluvun näppäilyn kädellä, ettei laitteeseen mahdollisesti piilotettu videokamera saa tallennettua numerosarjaa.