Tulvavirta vei koulubussin matkustajineen – karu video paljastaa veden voiman

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Teksasin poliisi on julkaissut koulubussin kojelautakameran taltiointia, jolla näkyy tulvan mahtava voima. Vesivirtaus ottaa ison ajoneuvon kevyesti mukaansa.

Ympäri maailmaa ihmiskuntaa vaivanneet tulvat ovat vaarallisia, eivätkä kaikki ymmärrä virtaavan veden valtaisaa voimaa. Teksasin poliisin julkaisema video todistaa, että kuljettajan olisi kannattanut pysähtyä bussinsa kanssa tulvan liepeille, eikä lähteä ylittämään tiellä ollutta virtausta. Virhe kostautui.

Virta nappasi suurikokoisen bussin mukaansa. Kyydissä ei onneksi ollut kuljettajan lisäksi kuin yksi lapsi, ja heidät saatiin pelastettua. Koulubussia tuskin pystyttiin enää käyttämään oppilaskuljetuksiin onnettomuuden jälkeen.