Leski nosti kanteen Chris Cornellin lääkäriä vastaan – syyttää hoitovirheestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rocktähti Chris Cornell menehtyi traagisesti vuonna 2017 itsemurhaan. Nyt muusikon leski Vicky Cornell on viemässä Chrisin lääkärin, Robert Koblinin oikeuteen.

Koblin oli määrännyt 940 annosta loratsepaamia ja oksikodonia tähden viimeisten 20 elinkuukauden aikana. Oikeusjutun mukaan lääkäri syyllistyi hoitovirheeseen määrätessään suuria annoksia lääkettä, vaikka tiesikin Chrisin olevan riippuvuudelle altis henkilö.

Loratsepaamin kerrotaan voivan nostaa itsemurhariskiä riippuvuuteen taipuvien keskuudessa. Oikeusjutun mukaan Koblin ei ollut varoittanut tähteä lääkkeen mahdollisista haittavaikutuksista.

Vicky Cornellin ja pariskunnan kaksi lasta, Toni ja Christopher, vaativat lääkäriltä määrittelemättömiä korvauksia. Pitchfork-sivuston mukaan ruumiinavaus paljasti tähden elimistössä olleen kuolinhetkellä lukuisia reseptilääkkeitä.