Tosielämän Super Mario on kuollut – menehtyi 84-vuotiaana

Digi Pelit Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin peleihin lukeutuva Super Mario lienee valtaosalle suomalaisistakin hyvin tuttu. Nyt pelin esikuvana toiminut tosielämän Super Mario, eli Mario Segale, on kuollut, CNN uutisoi. Italialais-amerikkalainen mies menehtyi 84-vuotiaana Yhdysvaltojen Washingtonissa.

Kiinteistösijoittaja Mario Segalesta tuli Super Mario, kun hän 1980-luvun alkupuolella vuokrasi tilat Nintendo of America -yritykselle, joka oli lanseeraamassa uutta peliä. Nintendo päätti nimetä alunperin Jumpman-nimisenä kehitetyn pelin lopulta uusiksi Segalen etunimen mukaan, jolloin pelin nimeksi tuli Super Mario.

Segale oli tietoinen nimensä käyttämisestä pelissä, ja vuonna 1993 hän vitsaili Seattle Timesin haastattelussa odottavansa edelleen osuuttaan nimeään kantavan pelin jättimäisistä tuotoista. Kiinteistösijoittajan mukaan Nintendon Minoru Arakawa paljasti hänelle pelin nimen taustat.