30 vuotta näytellyt Hugh Grant arvosteli elokuvaroolinsa – näin kommentoi omia suorituksiaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Brittiläinen näyttelijä-tuottaja Hugh Grant tunnetaan lähinnä romanttisten komedioiden tähtenä. Miljoonien naisfanien janoama hurmuri on työskennellyt elokuvien parissa yli 30 vuotta, minkä aikana hän on näytellyt lukuisissa erilaisissa rooleissa.

57-vuotias Hugh Grant kertaa nyt uudella GQ-lehden kuvaamalla videolla hänen muistettavimpia elokuvaroolejaan koko hänen uransa ajalta. Miehen kuuluisimpia elokuvia ovat muun muuassa Bridget Jones, Notting Hill, Mickey Blue Eyes ja Rakkautta vain, mutta mukaan mahtuu myös paljon vanhempia teoksia, jotka ovat olleet miehen uran kannalta merkittäviä.

Hugh Grantin ensimmäinen elokuvarooli oli vuonna 1987 julkaistussa Maurice-nimisessä elokuvassa, jossa hän esitti Clive Durhamin roolia. Kun hän myöhemmin sai Neljät häät ja yhdet hautajaiset -elokuvan käsikirjoituksen luettavakseen, hän luuli, että agentti oli tehnyt jonkin virheen koska käsikirjoitus oli hänen mielestään oikeasti hyvä.