Suomi voitti Ruotsin! Harrastamme enemmän seksiä kuin länsinaapurissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perinteinen Suomi-Ruotsi -kilvoittelu on saavuttanut jälleen yhden uuden virstanpylvään, kun tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset harrastavat enemmän seksiä kuin ruotsalaiset. Kondomivalmistaja Durexin teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät silti ole keskimäärin tyytyväisiä seksin määrään.

Suomalaiset harrastavat seksiä keskimäärin 6,2 kertaa kuukaudessa. Ruotsalaiset viihtyvät sänkypuuhissa vain 5,4 kertaa kuussa. Kyselyn mukaan 22 prosenttia suomalaisista ei ole tyytyväisiä seksielämäänsä. Tavallisin syy tyytymättömyyteen on seksin vähäiseksi koettu määrä.

Suomalaiset ovat myös hieman ruotsalaisia ahkerampia käyttämään kondomia. Kyselyyn vastanneista suomalaisista 87 prosenttia on käyttänyt seksin yhteydessä kondomia, kun taas Ruotsissa vastaava luku oli vain 81 prosenttia. Ruotsalainen pop-ikoni Zara Larsson on osallistunut viime vuosina aktiivisesti julkiseen keskusteluun turvaseksistä.

– Haluan vaikuttaa siihen miten nuoret suhtautuvat kondomin käyttöön ja turvaseksiin. Osallistumalla (DUREX)RED -kampanjaan pyrin kannustamaan nuoria ottamaan vastuuta sekä keskustelemaan avoimesti turvallisesta seksistä, Zara Larsson kertoo.