Astronauttien kuukävelyvideo nopeutettiin – seuraus kuin sketsisarjasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman ensimmäinen kuukävely suoritettiin heinäkuussa vuonna 1969, kun Apollo 11 -lennon miehistö laskeutui Kuun pinnalle. Kuukävely kesti noin kaksi tuntia, jonka aikana kerättiin näytteitä ja asennettiin muun muassa seismometri mittaamaan kuunjäristyksiä.

Astronautit Neil Armstrong ja Edwin Aldrin huomasivat, että Kuussa pystyi liikkumaan hyppimällä pienen painovoiman ansiosta. Sittemmin Kuun pinnalla on kävellyt heidän lisäkseen kymmenen muuta astronauttia myöhempien Apollo-lentojen yhteydessä.

Insane movies -Youtube-kanava on julkaissut yhdestä kuvatusta kuukävelystä nopeutetun videon. Se on hupaisaa katsottavaa. Astronautit näyttävät lähinnä lastenohjelman teletapeilta pomppiessaan Kuun kamaralla. Kuun pintaa on kuvailtu puuterimaiseksi ja jopa liukkaaksi.