Nebraskan mainoskampanjasta somehitti – ainakin rehellinen kampanja!

Matkailu · Terhi Piiroinen

Preerioistaan tunnettu Nebraska sijaitsee Yhdysvaltojen Keskilännessä. Maataloutta täynnä oleva osavaltio on nyt ottanut uudenlaisen otteen matkailumarkkinoinnissa. Nebraskassa halutaan olla rehellisiä.

”Nebraska: Rehellisesti, se ei sovi kaikille”, on uusi amerikkalaisosavaltion matkailumarkkinointiin tarkoitettu slogan. Maatiloistaan ja aroistaan tunnettu alue on joidenkin mielestä jopa hieman tylsä, koska siellä ei ole yhtä paljon nähtävää kuin joissakin muissa Yhdysvaltojen osavaltioissa. Slogan jakaa paikallisten mielipiteitä.

Osa kuitenkin ymmärtää sloganin takana olevan huumorin. Koska osavaltion aiemmat mainoskampanjat eivät ole purreet yleisöön, ovat Nebraskan matkailumarkkinoinnista vastanneet päättäneet kokeilla täysin uutta ratkaisua. Nebraska sopii parhaiten luontoa ja rauhallisuutta arvostavalle matkailijalle tai myrskybongarille, sillä osavaltiossa on kymmeniä tornadoja vuosittain.