Oletko maailmanmatkaaja? Muista silloin tämä tärkeä yksityiskohta

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osalle ihmisistä riittää vuodessa se, että he pääsevät kerran irtaantumaan omista arkirutiineistaan yhden viikon kestävän lomamatkan ajaksi. Osa on kuitenkin jatkuvasti matkalla, lähdössä seuraavalle reissulleen tai suunnittelemassa sitä.

Maailmanmatkaajalle matkustaminen, uusien kokemusten saaminen ja ihmisiin tutustuminen ovat välttämättömiä asioita, joihin viikon lomamatka ei riitä. He ottavat pitkiä irtiottoja arjesta matkustaakseen kuukausia kerrallaan, ja he saattavat lomansa aikana hankkia jopa töitä ulkomailta.

Matkustamisesta voi tulla kierre, josta ei haluaisi enää irtautua. Tämän vuoksi maailmanmatkaajan kannattaa kuitenkin yrittää pitää itsensä juurtuneena siellä missä hän ikinä onkaan. Juurtumiseen auttaa Elite Daily -sivuston mukaan muutama asia, jotka pitävät matkailijan omassa elämässään kiinni.

1. Keksi itsellesi aamurutiini, josta pidät kiinni missä tahansa liikutkin.

2. Pidä päiväkirjaa kokemuksistasi, että muistat miten ainutlaatuisia ne ovat.

3. Pidä yhteyttä kotiisi, perheeseesi ja ystäviisi.

4. Ota rennosti äläkä ota paineita siitä, että et ehdi näkemään kaikkea.

5. Harjoittele läsnäoloa pystyäksesi nauttimaan jokaisesta hetkestä matkasi aikana.