Jalkapallotähti Mohamed Salahin näköispatsas järkyttää – kuin piirroshahmo!

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jalkapallotähtien ikuistaminen veistosten muotoon vaikuttaa olevan erityisen hankala taiteenlaji. Nyt faneja järkyttää Liverpoolia edustavan egyptiläissyntyisen Mohamed Salahin näköispatsas.

Salahia esittäväksi tarkoitettu veistos esiteltiin Egyptin World Youth Forum -tapahtumassa. Veistoksessa voitoneleensä tekevän jalkapalloilijan pää on huomattavan suuri suhteessa hänen pikkuriikkisiin käsiin ja jalkoihin.

Kuvat patsaasta levisivät nopeasti Twitterissä. Sen kommentoitiin muistuttavan Salahia enemmän Yksin kotona -elokuvien toiselta roistolta, Simpsonien Todd Flandersilta ja Beavis & Butt-Head -sarjan hahmoilta.

Patsasta verrattiin myös toiseen menestyneen jalkapalloiljan näköisveistokseen. Viime vuonna Portugalin Madeiran lentoasemalla esiteltiin niin ikään negatiivista palautetta saanut Cristiano Ronaldo -veistos.