Suomalainen Arctic Blue Gin on jälleen parasta – voitti tuplakultaa Aasiassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ginit ovat viime vuosina nousseet maailman ylivoimaiseen kärkikaartiin, sillä jo monet laadukkaat alkoholijuomat on noteerattu maailmalla. Kyrö Distilleryn Napue Gin valittiin jo vuosia sitten maailman parhaaksi gin & toniciksi, ja taannoin maailman parhaaksi giniksi valittiin Arctic Blue Gin.

Suomalaistuote voitti taannoin Saksassa järjestetyissä World Spirit Awardseissa tuplakultaa ja lisäksi arvostetun Spirit of Year -nimityksen. Tänään Arctic Blue Gin on niittänyt jälleen menestystä maailmalla, sillä nyt kaksinkertaista kultaa tuli Aasian suunnalla. Juoma palkittiin Hong Kongissa järjestetyssä Hong Kong International Wine & Spirit Competition -kilpailussa kaksi kultamitalia.

– Tässä on tuore kultamitalisti Aasian merkittävimmistä alkoholialan kilpailusta. Meidän tuotekehitysversio Arctic Blue Navy Strength 58,5% nappasi myös kultaa vahvojen ginien kategoriassa, perustaja ja brändijohtaja Mikko Spoof kertoi Facebook-päivityksessään.

Arctic Blue Gin 46,2 % voitti kultaa normaalivahvuisten ginien Contemporary-sarjassa ja tuotekehitysversio Arctic Blue Navy Strength 58,5 % voitti puolestaan kultaa vahvojen ginien Navy Strength -sarjassa.

Kaukoidän markkinat ovat olleet Arctic Blue Ginin valmistajilla mielessä heti tuotteen suunnittelusta lähtien. Käsityönä valmistettavan ginin mausta vastaa Hongkongissa työskentelevä ja asuva suomalainen keittiömestari Jaakko Sorsa. Tislaajana on pohjoiskarjalaisen Nordic Premium Beveragesin tislaajamestari Asko Ryynänen.