Hollantilaismies vaatii oikeudessa ikänsä alentamista – koska tuntee olevansa 20 vuotta nuorempi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hollantilainen Emile Ratelband on 69-vuotias, mutta hän kokee olevansa vasta 49-vuotias. Ratelband on aloittanut virallisen oikeudenkäynnin muuttaakseen syntymävuottaan 20 vuotta nuoremmaksi.

Emile Ratelband sanoo, että mikäli transsukupuoliset voivat määritellä syntymätodistuksensa ja biologiansa uusiksi, miksi hän ei voisi tehdä samaa? Mies ei kuitenkaan halua vaihtaa sukupuoltaan, vaan muuttaa virallisen ikänsä nuoremmaksi. Yhtenä syynä on paremmat mahdollisuudet saada matcheja Tinder-sovelluksessa.

Lääkärit ovat sanoneet miehelle, että hänen terveytensä ja vartalonsa muistuttaa enemmän 45-vuotiasta kuin 70-vuotiasta. Eläkkeellä olevan Ratelbandin syntymätodistuksessa lukee, että hän on syntynyt 11.3.1949. Hän haluaa muuttaa syntymävuotensa 1969:ään, hollantilainen Telegraaf-lehti uutisoi.