Isänpäivästä tehdään viimein virallinen liputuspäivä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään Suomessa vietetään isänpäivää, joka on perheissä yksi vuoden kohokohdista. Tähän saakka isänpäivä on kuitenkin ollut viralliselta statukseltaan toisarvoinen verrattuna äitienpäivään, koska näistä vain äitienpäivä on ollut liputuspäivä. Nyt tämä epäkohta ollaan viimein korjaamassa.

Päivän Lehti uutisoi tänään, että sisäministeriö valmistelee parhaillaan eduskunnalle päätöstä isänpäivän muuttamisesta viralliseksi liputuspäiväksi äitienpäivän tavoin. Isänpäivänä on tähänkin saakka liputettu monin paikoin, mutta virallisen liputuspäivän status siltä on kuitenkin jostain syystä puuttunut.

– Äidit ja isät on nyt syytä asettaa samalle viivalle myös liputuspäivän aseman osalta. Selkein keino on lisätä isänpäivä asetuksella virallistettujen liputuspäivien joukkoon, sisäministeri Kai Mykkänen kommentoi muutosta.

Sisäministeriö on muuttanut virallisia liputuspäiviä perinteisesti vain hyvin harvoin, ja tällä kertaa kaivattua muutosta perustellaan isänpäivän symbolisen aseman korjaamisella suhteessa sitä vastaavaan äitienpäivää. Jatkossa isänpäivän asema virallisena liputuspäivänä tulee eduskunnan päätettäväksi.