Antti julkaisi päivityksen bussikuskeista – nyt jo tuhannet levittäneet sitä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa eletään parhaillaan vuoden synkintä aikaa, kun ulkona on harmaata, pimeää ja märkää. Talven tullen tunnelma hieman kohoaa, mutta lumentuloon lienee vielä aikaa. Kolme vuotta sitten Antti Kallioniemi julkaisi syksynharmaan somepäivityksen, joka on sittemmin levinnyt joka syksy uudelleen.

Tuhansien suomalaisten jo jakama ja tykkäämä päivitys leviää jälleen perinteiseen tapaansa, koska aihe on taas ajankohtainen. Kallioniemi kertoo julkaisseensa huippusuosituksi nousseet vinkkinsä, koska hän haluaa ihmisten pääsevän lämpimän linja-auton kyytiin kylmältä ja pimeältä bussipysäkiltä. Listan voit lukea kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Kallioniemi korostaa, että bussille heiluttavan käden tulisi näkyä pimeässä esimerkiksi heijastimen tai kännykän valon avulla. Niksinä hän paljastaa, että bussikortin suojamuovissa on yleensä mainio heijastin. Lisäksi hän muistuttaa, että bussikuskeilla on paljon huomioitavaa ajon aikana. Erilaisia heijastuksia ja valoja on liikenteessä paljon, joten heijastimen tai kännykän tulisi heilua, että se voidaan havaita.

– SIITÄ HUOLIMATTA vaikka mummot on vittuillut siitä että pysäkillä luki mun saapuvan pysäkille 07.31 ja ja tulinkin vasta 07.35, ja raskaana olevat naiset siitä että on epätasaista kyytiä ja heidän kallein on vielä mahassa ja saattavat vaikka kaatua ja lastenvaunuihmiset siitä etten niiannut koska linja-auton nokka on rotvallin päällä koska pysäkille pitää mahtua muitakin MINÄ EN VEDÄ LIINOJA KIINNI VAAN SEN TAKIA ETTÄ ET VIITSINYT KEHDANNUT TAI NÄHNYT MUUTEN TARPEELLISEKSI VIITTOA TARPEEKSI KAUKAA TARPEEKSI PITKÄÄN, somepäivityksessä todetaan.

Samalla Kallioniemi suosittelee vanhempia pukemaan lapsilleen heijastinliivin sekä mahdollisimman paljon heijastimia ja jopa valoja, että pienet ihmiset varmasti näkyvät liikenteessä sateessa ja pimeällä.

– Se mitä laki sanoo ei vahingon sattuessa lohduta ketään, ei niin ketään. Ymmärrätte varmasti että pienempää sattuu aina enemmän. Joten jos sulla on oikeus niin muista ettei se tarkoita velvollisuutta.