Pähkinät proteiinifriikin herkkua – tästä syystä kannattaa herkutella

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vähähiilihydraattinen ja ketogeeninen ruokavaliot ovat nyt suosittuja sekä julkkisten että tavisten keskuudessa. Proteiinipitoisen ja rasvaisen ruokavalion avulla pyritään pitämään keho kylläisenä ja siten, että elimistö polttaa rasvavarastoja energiaksi.

Kaikkialla on sokeria tai hiilihydraatteeja. Mikäli haluaa pitää kehon ketoosin kaltaisessa tilassa, kannattaa tutkia ruokien tuoteselosteita suurennuslasilla. Men’s Health on nyt listannut parhaat pähkinät, jotka sopivat vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville.

Pähkinöitä ei kannata mutustella mielinmäärin, mutta maltillisina annoksinna pähkinät ovat osa proteiinipitoista ruokavaliota. Listalle pääsevät pekaanipähkinät, parapähkinät, macadamiapähkinät, saksanpähkinät ja mantelit. Pähkinöissä on usein hiilihydraatteja, mutta niin pieninä määrinä, että niitä voi syödä kerralla kourallisen.