Marvelin perustanut viihdelegenda Stan Lee on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sarjakuvamaailman suurimpiin tähtiin luketunut Stan Lee on kuollut 95-vuotiaana. Lukemattomia suosittuja hahmoja ja hahmoperheitä luonut Lee menehtyi maanantaina, jolloin hänet noudettiin ambulanssilla Cedars-Sinain sairaalaan Hollywood Hillseillä sijaitsevasta kodistaan. Leen tytär vahvisti suru-uutisen TMZ-verkkolehdelle.

View this post on Instagram

You will be missed Stan. Rest in peace. ❤️

A post shared by MBB 👻 (@milliebobbybrown) on

Sairaalassa menehtynyt Stan Lee kärsi useista sairauksista viimeisen elinvuotensa ajan. Hänellä oli muun muassa keuhkokuume ja näköongelmia.

57 vuotta sitten Marvelin yhdessä Jack Kirbyn kanssa perustanut Stan Lee loi pitkällä ja monipuolisella urallaan valtavan määrän piirroshahmoja, joista monet nähtiin sittemmin myös valkokankaalla elokuvina. Leen hahmoja ovat muun muassa Hämähäkkimies, X-Men, Iron Man, Hulk ja Ihmeneloset. Marvelin nousu sarjakuvamaailman suurimmaksi brändiksi oli pitkälti juuri Leen ansiosta.