Mitä ihmettä tässä tapahtuu? Lohet ylittivät autotien uimalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Seattlen lähellä sijaitseva Skokomish-joki tulvii joka vuosi marras-joulukuussa. Ilmiö aiheuttaa sen, että joessa elävät koiralohet uivat tulva-alueille. Jos vesi nousee autotielle, lohet nousevat veden mukana.

Lohi on Washingtonin osavaltion ikoninen eläin. Se on olennainen osa alueen ihmisten elämää. Sheltonin kaupungissa tulvivaa tietä pitkin ajaneet näkivät, kuinka koiralohet nousivat tulvaveden mukana tielle ylittääkseen sen.

Videon kuvaajien mukaan lohet saattavat jopa eksyä lätäköissä suurempia vesistöjä etsiessään. Paikalliset autoilijat osaavat väistää arvokalojen maihinnousua, mutta ulkopuolisin silmin uimatapahtuma on sangen erikoinen. Jotkut kalat kuolevat tietä ylittäessään, mutta suurin osa pääsee jatkamaan sukua tulvien ja sadevesien avustamana.