Käsimatkatavaroilla matkalle? Kuusi vinkkiä takaavat onnistumisen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lentoyhtiöt perivät nykyisin lisämaksua ruumaan menevistä matkalaukuista. Kuka tahansa voi pärjätä alle kymmenen päivän reissun pelkillä käsimatkatavaroilla, mikäli kiinnittää pakkaamiseen hieman huomiota.

Real Simple -lehti on nyt listannut kuusi vinkkiä, joiden avulla saa pienen käsimatkatavaralaukun toimimaan koko loman kattavana kompaktina pakettina. Strategiaan kuuluu, että suunnittelee pakkaamisen ja listaa mukaan otettavat tavarat huolellisesti ja hyvissä ajoin. Naiselle riittää viikon matkalle: Yksi mekko, kuusi paitaa, kolmet housut, kahdet rintaliivit, kahdet urheiluvaatteet, yhdeksän paria alushousuja ja sukkia ja yöpuku.

Vaatevalinnoissa kannattaa kiinnittää huomiota kankaiden paksuuteen ja laatuun. Reissussa on järkevää suosia vaatteita, jotka eivät mene helposti ryppyyn. Kenkiä kannattaa pakata mukaan maksimissaan kahdet kappaleet, joista toiset ja enemmän tilaa vievät ovat jalassa lähtiessä. Pese matkalle mukaan otettavat vaatteet hyvissä ajoin ja huolehdi, että eri vaatteet sopivat keskenään yhteen. Paksuimmat vaatteet, kuten farkut ja takki, puetaan lentomatkalle.

Vaatteet on järkevintä kierittää rullalle tai hyödyntää matkalaukun jakavia pussukoita. Kengät pakataan kassiin alimmaiseksi omassa pussissaan. Muista hyödyntää myös kenkien sisään jäävä tila! Pakkauksen lopuksi alusvaatteet ja sukat sijoitetaan jäljelle jääneisiin laukun koloihin. Likaisia vaatteita varten on otettava mukaan oma pussi, jonne voi panna matkan ajaksi hajusieppareita.

Jos haluaa matkustaa pelkästään käsimatkatavaroilla, kannattaa valita pyörillä kulkeva laukku, joka täyttää lentoyhtiöiden kokovaatimukset. Yleensä matkustajalla saa olla mukanaan myös käsilaukku, joka voi siis olla pieni reppu tai olkalaukku. Siellä on helppo kuljettaa kosmetiikkaa. Käsimatkatavaroissa ei kuitenkaan saa olla litraa enempää nesteitä, joten lomamatkat ovat mahtavaa aikaa testata erilaisia kotiin kertyneitä näytepakkauksia.