Nämä asiat ovat usein ilmaisia lentokoneessa – harva ymmärtää pyytää

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lentomatkustamisen mukavuus vaihtelee suuresti eri lentoyhtiöiden ja matkojen pituuksien mukaan. Joillakin lentoyhtiöillä on panostettu tavallista enemmän aterioihin, kun taas jossakin toisessa yhtiössä on keskimääräistä mukavammat istuimet.

Lennosta voi tehdä helposti hieman tasokkaampaa huomioimalla ilmaiseksi hyödynnettäviä asioita. Yleensä pienet naposteltavat, virvokkeet ja toisinaan jopa miedot alkoholijuomat ovat maksuttomia lentomatkustajille. Niitä saa myös usein lisää lentoemännältä erikseen pyytämällä, Insider vinkkaa.

Suurinosa lentoyhtiöistä tarjoaa myös kuulokkeita maksuttomaan käyttöön matkan ajaksi. Lentokoneessa saattaa myös olla varalla peruslääkkeitä, kuten ibuprofeiinia, joten sitä kannattaa kysyä rohkeasti tarpeen mukaan. Yleensä myös lapset pääsevät poseeraamaan pyynnöstä lentokapteenin kanssa laskeutumisen jälkeen.