Ruotsalainen somemalli kohun keskiössä – syytetään tummaihoisena esiintymisestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalaista Instagram-mallia syytetään sosiaalisessa mediassa kulttuurisesta omimisesta. Syynä ovat kuvat, joissa hänen ihonsa näyttää tummemmalta kuin mitä se todellisuudessa on. Monet 19-vuotiaan Emma Hallbergin seuraajat ovat luulleet häntä kuvien perusteella tummaihoiseksi.

Hänen kuviaan jaettiin ymös uudelleen mustille naisille omistetuilla tileillä. Mallin paljastettiin kuitenkin Twitterissä olevan huomattavasti vaaleampi kuin miltä hän näyttää kuvissaan. Yli 200 Instagram-seuraajan Hallberg kuitenkin kiistää syyllistyneensä niin kutsutun blackfacen käyttöön. Mallin mukaan hän vain saa helposti kesäisin tumman rusketuksen.

– En näe itseäni minään muuna kuin valkoihoisena. Saan luonnollisesti syvän rusketuksen auringossa, Hellberg kertoi Buzzfeedille.