Elinkautisvanki saa korjata sukupuolensa – valtio maksaa operaatiosta 22 500 euroa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Murhasta elinkautiseen tuomittu 27-vuotias Paris Green tulee saamaan valtion kustantamana 22.500 arvoisen sukupuolenvaihdosleikkauksen. Leikkausluvan myönsi vankien terveydenhoidosta vastaava National Health Service, eli Yhdistyneen kuningaskunnan julkinen terveydenhuoltojärjestelmä.

Murhatuomiota Skotlannissa kärsivä 27-vuotias Paris Green murhasi vuonna 2013 Robert Shankland -nimisen miehen väkivaltaisesti kahden muun miehen kanssa. Shankland oli kuollessaan 45-vuotias. Green oli käyttänyt miestä seksuaalisesti hyväksi ennen murhan toteuttamista.

Paris Green on elänyt naisena vuodesta 2011, ja hänet tunnettiin sitä ennen Peter Laing -nimellä, Daily Mail uutisoi. Paris Green siirrettiin nopeasti tuomion saamisen jälkeen naisten vankilaan, koska hän oli harrastanut säännöllisesti seksiä miesvankien kanssa.

Hän anoi sukupuolenkorjausleikkausta valtiolta, ja hakemus käsiteltiin muiden vankien terveyteen liittyvien pyyntöjen tavoin. Green tullaan kuljettamaan leikkauksen vuoksi ympärivuorokautisessa vartioinnissa Brightonissa sijaitsevaan sairaalaan, 1.600 kilometrin päähän vankilasta. Leikkaus toteutetaan lähipäivinä.