Muumionaisen arkku avattiin ensi kertaa – tältä sen sisältö näyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Egyptissä on esitelty hyvin säilynyttä, yli kolme vuosituhatta vanhaa muumiota. Naisen muumioitu ruumis löydettiin avaamattomasta sarkofagista Egyptin Luxorissa. Muumio löydettiin aikaisemmin marraskuussa ranskalaisten tutkijoiden toimesta.

Niilin lähettyvillä sijaitsevassa hautapaikassa sijaitsi myös toinen arkku, joka avattiin jo aikaisemmin egyptiläisten viranomaisten toimesta. Egyptin antiikkiministeriön tiedotteessa naisen nimeksi kerrottiin Thuya. 1200-luvulta ennen ajanlaskumme alkua peräisin olevan muumion tarkan henkilöllisyyden selvittäminen on kuitenkin edelleen työn alla.

Hautaholvista löydettiin myös lukuisia luurankoja ja pääkalloja. The Guardian -lehden mukaan hautapaikka rakennettiin alun perin lähes 4.000 vuotta sitten, ja sitä käytettiin uudelleen vielä pitkän aikaa valmistumisen jälkeen.