Retrokonsoli Playstation Classic kauppoihin joulun alla

Digi Pelit · Tim Isokivi

Monet konsolivalmistajat ovat Nintendon vanavedessä lanseeranneet uusia versioita klassikkolaitteistaan. Olikin vain ajan kysymys, milloin myös Sony julkaisee miniversion ysärin lopun suosikkikonsolista, alkuperäisestä Playstationista.

Playstation Classic -retrokonsoli tulee pitämään sisällään 20 alkuperäisen Playstationin tunnettua peliä. Sony on toistaiseksi paljastanut pelien joukossa olevan Final Fantasy 7, Tekken 3, Wild Arms, Jumping Flash ja R4: Ridge Racer Type 4.

45 prosenttia alkuperäistä Playstationia pienemmän minikonsolin mukana tulee kaksi USB-liitettävää ohjainta. Laite ei vaadi erillistä muistikorttia, vaan pelisessiot voi tallentaa laitteen sisäiselle muistille.

Playstation Classicin odotetaan ilmestyvän kauppoihin sopivasti joulusesongiksi, 3. joulukuuta. Se maksaa Yhdysvalloissa 99 dollaria, mutta Suomessa laitteesta joutuu todennäköisesti pulittamaan hieman enemmän.