Bomfunk MC’s tekee paluun – ensi juhannuksena festarikeikoille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin lukeutuvan Bomfunk MC’s-yhtyeen esikoislevystä tulee ensi vuonna kuluneeksi 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi yhtye tekee ensi kesänä kuusi festivaalikeikkaa. Raymondin, Gismon ja Jaakko Salovaaran paluu tapahtuu RMJ-festareilla 21. kesäkuuta. Yhteensä yhtye tekee kuusi festarikeikkaa.

Komeetan lailla Euroopan popmarkkinoille vuosituhannen vaihteessa nousseen Bomfunk MC’s -yhtyeen In Stereo –esikoisalbumin julkaisusta tulee ensi vuonna kuluneeksi kaksikymmentä vuotta. Albumilta irrotettu Freestyler-single nousi listaykköseksi yhdessätoista eri maassa ja oli vuonna 2000 Euroopan myydyin single.

Kolme albumia julkaissut Bomfunk MC’s on viettänyt hiljaiseloa vuoden 2006 kiertueensa jälkeen. Nyt bändi juhlistaa 20-vuotista merkkipaaluaan alkuperäiskokoonpanolla. Kesän 2019 keikoilla Raymondin ja Gismon lisäksi lavalle nousee yhtyeen tuottajana alusta asti toiminut Jaakko ”JS16” Salovaara.

Bomfunk MC’s keikat:

Pe 21.06. RMJ, Rauma

La 22.06. Himos Juhannus, Jämsä

To 11.07. Tikkurila Festivaali, Vantaa

Pe 12.07. Suomipop Festivaali, Jyväskylä

La 13.07. Suomipop Festivaali, Oulu

La 03.08. Solar Sound Festival, Seinäjoki

Raymond on viettänyt perhe-elämää Belgiassa, Gismo on tehnyt DJ-keikkaa Suomessa ja Jaakko Salovaara on keskittynyt sävellys- ja tuotantotöihin. Nyt kolmikko odottaa tulevia keikkoja jo malttamattomana ja ennakkovalmistelut on jo aloitettu. Luvassa tulee olemaan päivitetty ja näyttävä Bomfunk MC’s -show.

– On mahtavaa päästä ensi kesänä keikoille Bomfunk MC’s:n kanssa. Nyt on edellisiin kiertueisiin verrattuna uudet puitteet tehdä tätä –ja koen että myös meillä on entistä enemmän annettavaa. Yritämme saavuttaa yhteisiä hekumahetkiä yleisön kanssa –ja nauttia joka hetkestä, Raymond kommentoi.

– Olen aivan fiiliksissä itsekin. Onhan se nyt siistiä lähteä näiden kavereiden kanssa taas tien päälle, hehkuttaa Gismo.