Nämä 13 kännykkäpeliä vakoilee sinua – poista heti puhelimesta

Digi Pelit Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomessa kohistiin taannoin venäläisen taksiyrityksen sovelluksesta, joka mahdollisesti lähettää luvattomasti käyttäjänsä tietoja Venäjälle. Nyt Googlen sovelluskaupasta on löytynyt kolmetoista sovellusta, jotka vakoilevat käyttäjäänsä.

Pelit on jo poistettu Google Play -sovelluskaupasta, mutta matkapuhelimissa niitä voi olla edelleen satoja tuhansia. Kaikki nyt havaitut käyttäjiä vakoilevat ajosimulaattori-tyyliset pelit ovat samalta kehittäjältä Luiz O Pintolta, ja peleissä on erilaisia teemoja. Tässä lista peleistä.

Truck Cargo Simulator
Extreme Car Driving Racing
City Traffic Moto Racing
Moto Cross Extreme Racing
Hyper Car Driving Simulator
Extreme Car Driving City
Firefighter — Fire Truck Simulator
Car Driving Simulator
Extreme Sport Car Driving
SUV 4×4 Driving Simulator
Luxury Car Parking
Luxury Cars SUV Traffic
SUV City Climb Parking

Peleille on yhteistä myös se, että ne kaikki pyysivät käyttäjältä lupaa ladata toimintansa kannalta tärkeä The Game Center -sovellus. Se on kuitenkin hakkerien käyttämä sovellus, joka antaa ulkopuoliselle täyden pääsyn puhelimen tietoihin.

Huijauspelit löysi haittaohjelmiin keskittynyt Lukas Stefanko, jonka ilmoituksen jälkeen pelit poistettiin nopeasti Googlen sovelluskaupasta. Jos suomalaisilla on näitä sovelluksia puhelimissaan, niin ne kannattaa poistaa heti.

Uusimmat